Kako izgleda borbena i akrobatska obuka pilota u lošim vremenskim uslovima/video/

© Sputnik / Sergei Mamontov / Uđi u bazu fotografijaPilotы v kabine mnogocelevogo istrebitelя Su-30SM pilotažnoй gruppы "Russkie Vitяzi" na aэrodrome "Kubinka" pered načalom repeticii vozdušnoй časti parada Pobedы
Pilotы v kabine mnogocelevogo istrebitelя Su-30SM pilotažnoй gruppы Russkie Vitяzi na aэrodrome Kubinka pered načalom repeticii vozdušnoй časti parada Pobedы - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komandno osoblje svih vazduhoplovnih formacija i vojnih jedinica Južnog vojnog okruga (JVO) započelo je letove tokom zimskog perioda obuke. Ove obuke odlikuje najnovija vazduhoplovna tehnika, u prvom redu višenamenski lovci Su-30SM, helikopteri Mi-28N, Ka-52 i drugi.

Iskusni piloti su imali više od 150 naleta na kojima su uvežbavali najsloženije elemente borbene i akrobatske obuke. U lošim meteorološkim uslovima, komandanti operativno-taktičkih i specijalnih vazduhoplovnih jedinica noću su izvodili poletanje i sletanje, pilotiranje nad vodenom površinom na malim i ultra malim visinama, gađanje kopnenih ciljeva i punjenje gorivom u vazduhu, navodi se u saopštenju pres-službe ruskog Ministarstva odbrane.

Pripadnici armijskih vazduhoplovnih jedinica leteli su u oblacima pri minimalnoj vidljivosti.

Prikazali su i svoje profesionalne veštine u interakciji sa jedinicama za upravljanje letenjem na aerodromu i na poligonu prilikom izvođenja poletanja, sletanja, kao i upotrebe vazduhoplovnog naoružanja.

Posebna pažnja posvećena je uvežbavanju zajedničkih akcija kopnene kontrolne grupe i posada u slučaju vanrednih situacija u vazduhu. Ukupno, tokom komandnih letova, piloti Južne vojne oblasti proveli su u vazduhu najmanje 300 sati.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala