Druga ruska vakcina ušla u civilni promet

© Sputnik / Mihail Golenkov / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra drži ampulu sa vakcinom protiv kovida 19 "EpiVakKorona"
Medicinska sestra drži ampulu sa vakcinom protiv kovida 19 EpiVakKorona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Druga ruska vakcina ušla je u civilni promet. Tri hiljade dobrovoljaca u pet regiona Rusije primaju vakcine „EpiVakKorona“ u okviru treće faze testiranja, izjavila je direktorka Savezne službe za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) Ana Popova.
„Postregistracija i klinička ispitivanja sprovode se u trećoj fazi vakcine, koju proizvodi naš naučni centar 'Vektor'. Ova vakcina se zove 'EpiVakKorona', a tri hiljade dobrovoljaca na osnovu osam medicinskih centara u pet regiona Rusije već primaju vakcine", rekla je Popova tokom sastanka ruskog premijera Mihaila Mišustina sa proizvođačima vakcina, prenosi Sputnjik.

Popova je dodala da je vakcina počela da se šire primenjuje i svi koji su vakcinisani dobijaju posebne podsetnike da obrate pažnju na pravila ponašanja. Prema njenim rečima, svi se dobro osećaju posle vakcinacije.

Direktor naučnog centra „Vektor" Rinat Maksjutov saopštio je da je do sada proizvedeno već 50.000 doza vakcine „EpiVakKorona“, 7.800 doza se nalazi u civilnoj upotrebi i dostavljene su regionima Rusije.

Podsetimo, u oktobru je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, koju je razvio Državni Naučni centar „Vektor“, a koja je nazvana „EpiVakKorona“. Postregistraciona ispitivanja vakcine počela su 26. novembra.

Ministarstvo zdravlja Rusije izdalo je 18. novembra dozvolu centru „Vektor“ za sprovođenje postregistracionih ispitivanja ove vakcine.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala