Neka čeka Mančester, Zvezda ipak ima važna posla u Češkoj

© REUTERS / FRANCOIS LENOIRDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak u 21 čas igraju protiv Libereca u poslednjem meču grupne faze Lige Evrope.

Izabranici Dejana Stankovića u prethodnom kolu obezbedili su plasman u nokaut fazu, pa meč sa češkim timom nema takmičarski značaj.

Crveno-beli u Liberec dolaze na dan utakmice što se pokazala kao dobra praksa u drugim slučajevima jer će se time smanjiti rizik na minimum u finišu jeseni.

U normalnim okolnostima politika svih klubova je da se u grad, u kom se gostuje, dođe dan ranije i odradi jedan trening.

Kako svet već duži period nije ni približan onom starom zbog Kovida-19, iz Zvezde su odlučili da promene plan.

Šef stručnog štaba kluba iz Ljutice Bogdana u Liberecu računa na 24 fudbalera: Milana Borjana, Zorana Popovića, Marka Ćopića, Milana Gajića, Marka Gobeljića, Miloša Degeneka, Strahinju Erakovića, Nemanju Milunovića, Radovana Pankova, Milana Rodića, Sekua Sanoga, Njegoša Petrovića, Veljka Nikolića, Mirka Ivanića, Gelora Kangu, El Fardu Bena, Veljka Simića, Srđana Spiridonovića, Andriju Radulovića, Aleksu Vukanovića, Milana Pavkova, Dijega Falčinelija, Ričmonda Boaćija i Nikolu Krstovića.

Stankovića raduje što su u timu Milan Rodić i Mirko Ivanić.

„Želim da imamo igrače samo 100 odsto spremne. Vratilo nam se dosta momaka, jedino je van tima Katai i on će se brzo oporaviti“, rekao je trener Zvezde na konferenciji za medije i dodao da nema dilemu oko sastava.

Iako meč nema takmičarski značaj, popularni Mister smatra da je ovo vrlo važan duel za njegov tim.

„Iz mnogo uglova je bitna ova utakmica, da se nastavi rast Zvezde u globalnom smislu kao tim i klub. Tu spadaju i brojevi koji bi nam doneli mesto nosioca sledeće godine. U utakmicu ulazimo kao da nam bodovi potrebni da prođemo grupu. To će biti i po formaciji i pristupu“.

Koliko iz Ljutice Bogdana žele pobede protiv češkog predstavnika videlo se i posle utakmice sa Hofenhajmom kada su Milan Borjan i Nemanja Milunović rekli da se ne zadovoljavaju učinjenim i da će u poslednjem kolu ići na pobedu.

„Ne stajemo, idemo dalje. Fenomenalna utakmica, pre svega odbrambeno. Bitno je da smo prošli dalje, sada treba da se pripremimo za nastavak, za utakmicu u Superligi i Liberec, idemo da pobedimo i da sačekamo lepo proleće u Evropi“, rekao je golman Zvezde posle remija sa Hofenhajmom.

Kada je reč o postavi, Stanković će u skladu sa rečenim izvesti verovatno najjači mogući tim u datom trenutku.

Pomenuto je da je Rodić spreman, ali s obzirom na to da ima istoriju povreda, Stanković bi trebalo da od starta pruži šansu Marku Gobeljiću kraj leve aut linije.

Očekivano na golu će biti Milan Borjan, a u odbrani, uz verovatno Gobeljića, Miloš Degenek, Nemanja Milunović i Milan Gajić.

Strateg Zvezde najverovatnije odlučiće se za formaciju 4-2-3-1.

To znači da će ispred odbrambene petorke igrati Seku Sanogo i Njegoš Petrović, a u ofanzivi Gelor Kanga, Mirko Ivanić, El Fardu Ben i Dijego Falčineli.

Potencijalnih 11: Borjan – Gajić, Milunović, Degenek, Gobeljić – Sanogo, Petrović – Kanga, Ivanić, Ben – Falčineli.

Utakmica sa Liberecom jeste važna iz razloga koje je naveo Stanković, ali je na neki način formalnost i oči svih, osim fudbalera i trenera Zvezde, uprte su u žreb za nokaut fazu Lige Evrope.

Lista protivnika je dugačka, a sigurno najzvučniji je trostruki šampion Evrope Mančester junajted.

Novinari su na konferenciji za medije pitali trenra Zvezde u vezi sa potencijalnim duelom protiv Crvenih đavola.

„Ako može nešto pristupačnije, pa kasnije sa Mančesterom. Nema nekih klubova koje ne bih voleo, jer nisam još razmišljao o tome. Da vidimo koga možemo. Ako mogu da kažem, voleo bih što lakšeg protivnika, da se takmičimo i pokažmo ono što smo u grupi“, rekao je Stanković.

Žreb za nokaut fazu drugog po rangu evropskog klupskog fudbalskog takmičenja na programu je u ponedeljak u 13 časova u Nionu.

► Zvezda ipak neće dobiti još jednog Srbina iz dijaspore

► Zvezda se oglasila saopštenjem u vezi sa slučajem „Katai“

► Kako izgleda pobediti Real i Barsu? Zna Filip Malbašić i o tome je govorio za Sputnjik

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala