Zaharova: Pozivamo „Mond“ da objavi „nepobitne naučne podatke“ o slučaju Navaljnog

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva poziva francuski list „Mond“ da pruži „nepobitne naučne podatke“ u vezi sa slučajem ruskog blogera Alekseja Navaljnog, a koje redakcija lista navodno poseduje, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Francuski list „Mond“ je 5. decembra objavio članak „Hladna demokratija“ u kome, prema rečima Zaharove, tvrdi da postoje „neoborivi naučni podaci“ u vezi sa slučajem Navaljnog, na osnovu kojih su Francuska i Nemačka inicirale novi paket sankcija protiv Rusije. Ona je istakla da su te sankcije nezakonite sa međunarodno-pravnog stanovišta.

„Ne ustručavajte se, objavite nepobitne naučne podatke na osnovu kojih dajete takve izjave i pišete takve članke. Čekamo bilo kakvu reakciju od 'Monda'. Čekamo 24 sata dnevno. Pošaljite nam te nepobitne podatke“, poručila je Zaharova.

Prema njenim rečima, svetska zajednica „tapka u mraku“ kada je reč o slučaju Navaljnog, jer Berlin nije pružio informacije o tome ni Moskvi ni drugim zemljama-članicama Evropske unije.

„Možda će redakcija 'Monda' poslati svoje tajne informacije brojnim zapadnoevropskim prestonicama koje se i dalje vode sloganom 'vrlo verovatno, skoro sigurno'. Možda će nakon materijala koje dobiju od lista 'Mond' raditi sa više sigurnosti. Tako će svi saznati šta se, zapravo, dogodilo sa Navaljnim, a možda ćemo istovremeno uspeti da shvatimo šta se dešava i sa Skripaljima“, izjavila je portparolka.

Ranije je saopšteno da je Evropska unija usaglasila sankcije protiv Rusije zbog incidenta oko ruskog blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog. 

Podsetimo, nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Od Rusije se zahteva da sprovede istragu, a zvanična Moskva insistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala