Profesionalnost, operativnost, objektivnost: Lavrov o RT-u povodom 15. rođendana /video/

© TASS/POOL / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom 15. godišnjice osnivanja RT-a, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov opisao je televiziju u tri reči ─ profesionalnost, efikasnost i objektivnost.
„Apsolutno je tako ─ profesionalnost. Apsolutno je tačno ─ efikasnost. I, rekao bih, objektivnost. Jer se RT ne ustručava da postavlja veoma neprijatna pitanja. To uopšte nije televizija sklona kompromisima, kako neki pokušavaju da je predstave. Ni najmanje. I kvalitet novinara koji rade za vas, naravno, izaziva najveće poštovanje“, rekao je ministar.

Šef ruske diplomatije je dodao da i sam gleda televiziju RT.

„Baš pre neki dan sam gledao. Zanimljivo mi je da uporedim kako se izveštaja o događajima i kako se oni analiziraju na različitim kanalima ─ uključujući i na evropskim, američkim, Al Džaziri, Bi-Bi-Si-ju. Naravno, uvek mi je zanimljivo da gledam i RT i da vidim kakve su procene istih tih događaja, kojima su posvećene reportaže na drugim kanalima“, izjavio je Lavrov.

Istovremeno, on je podsetio da je RT „poslednjih godina više nego bilo koji drugi medij“ bio nominovan za nagradu „Emi“.

„Naravno, 15 godina još nije punoletstvo. Ali vreme brzo teče. I voleo bih da vam poželim ono što je otpevano u jednoj poznatoj sovjetskoj pesmi: 'Glavno je, momci, ne ostariti u srcu'“, istakao je ministar.

Rezultati RT-a impresivni, ide ispred vremena

S tim u vezi, ministar je poslao telegram glavnoj urednici RT-a Margariti Simonjan, u kojem je izjavio da je televizija postigla impresivne rezultate.

„Poštovana Margarita Simonovna, u ime kolektiva Ministarstva spoljnih poslova i u svoje ime, srdačno čestitam Vama i svim zaposlenima u RT-u 15. rođendan“, napisao je Lavrov.

Vladimir Putin i Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Državni vrh Rusije: RT je glas istine, lider među svetskim medijima, dinamična televizija /video/

Prema njegovim rečima, za relativno kratak period svog postojanja kanal je postigao impresivne rezultate, postavši jedan od priznatih lidera u međunarodnom medijskom emitovanju.

„Zahvaljujući dobro usklađenom profesionalnom radu briljantnih majstora svog zanata, koji govore različite jezike, ali se odmah razumeju, RT je uspeo da zadobije poštovanje i poverenje multimilionske publike širom sveta. Pod Vašim pažljivim rukovodstvom, TV kanal ne cupka u mestu, već se neprestano razvija i poboljšava. On ne samo da ide u korak sa vremenom, već često i ispred njega, postavljajući nove ambiciozne zadatke i ciljeve“, izjavio je Lavrov.

Dodao je da rusko Ministarstvo inostranih poslova ceni partnerstvo sa televizijom RT i da je spremno da ga nastavi u interesu promovisanja objektivne slike Rusije na svetskoj sceni.

Podsetimo, televizija RT danas proslavlja 15. rođendan – krenula je sa radom 10. decembra 2005. godine iz studija u Moskvi. Kanal RT danas je dostupan i na televiziji i na internetu na šest jezika, a postao je jedan od najpopularnijih međunarodnih informativnih TV kanala u svetu. Televizijska mreža je dobitnik velikog broja međunarodnih nagrada i priznanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala