Nemački ambasador u Moskvi: Ne odbijamo da pružimo pravnu pomoć Rusiji, potrebno je duže vreme

© Sputnik / Evgeniя Novoženina / Uđi u bazu fotografijaNemački ambasador u Moskvi: Ne odbijamo da pružimo pravnu pomoć Rusiji, potrebno je duže vreme
Nemački ambasador u Moskvi: Ne odbijamo da pružimo pravnu pomoć Rusiji, potrebno je duže vreme - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački ambasador u Rusiji Geza Andreas fon Gajr kaže da Nemačka ni u kom slučaju ne odbija da odgovori da četiri zahteva Rusije za pravnu pomoć u slučaju Alekseja Navaljnog, ali napominje da je za odgovor na takvu vrstu zahteva potrebno duže vreme, za neke od njih i do dve godine.
„Hteo bih da kažem da je za odgovor na zahteve za pravnu pomoć, prema međunarodnom pravu, i to zna svako ko se u profesionalnom smislu susretao sa tom temom, potrebno duže vreme. Ako je reč o zahtevima za pravnu pomoć po krivičnim pitanjima onda je za odgovor potrebno od nekoliko meseci do dve godine. Toliko je potrebno i Rusiji kada odgovara na zahteve za pravnu pomoć koje upućuje nemačka strana“, kaže ambasador.

On naglašava da Nemačka ni u kom slučaju ne odbija da odgovori na ruske zahteve.

„Istina je da su zahtevi primljeni i da ih je federalna vlada prosledila u federalno Ministarstvo pravde. Istovremeno, nemačko Ministarstvo se nalazi u stalnom kontaktu sa ruskim pravnim organima u vezi sa različitim pitanjima povezanim sa tim zahtevima“, dodao je ambasador.

Odluke o „Severnom toku 2“ donose kompanije

Gajr je govorio i o projektu „Severni tok 2“ istakavši da odluke u vezi s projektom donose kompanije koje učestvuju u izgradnji gasovoda.

„Severni tok 2“ je komercijalni projekat koji realizuju kompanije i odluke treba da donose predstavnici tih firmi, rekao je on.

„Mi kao federalna vlada možemo samo da ponavljamo da smatramo da  politika ekstrateritorijalnih sankcija nije ispravna i da se tako krši međunarodno pravo. Nadam se da će kompanije moći da donesu takve odluke koje će dovesti do potrebnog rezultata – uspešnog završetka projekta“, zaključio je nemački ambasador.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala