Napadi na „Sputnjik Ve“ - pokušavaj da se sakriju problemi drugih vakcina

© Sputnik / Alexei Danichev / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina „Sputnjik V“
Ruska vakcina „Sputnjik V“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Medijskim napadima na rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ pokušavaju se sakriti problemi sa vakcinama u drugim državama, saopštio je šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev u intervjuu „Prvom kanalu“.
„To je pokušaj da se sakrije niz problema koji su nastali kod sopstvene vakcine, između ostalog to što ne postoji dugoročna dokazana bezbednost ni kod jedne vakcine koja je sada prošla treću fazu (kliničkog ispitivanja). Na primer, vidimo snažne alergijske reakcije na vakcinu (američke kompanije) Fajzer u Velikoj Britaniji“, rekao je Dmitrijev, komentarišući medijske napade i lažne vesti o „Sputnjik Ve“ u inostranstvu.

Po mišljenju Dmitrijeva, pojave napada na rusku vakcinu su povezane i sa tim što zapadne države treba da objasne svojim građanima, zašto je Rusija već počela sa vakcinacijom stanovništva, a oni nisu.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu na svetu vakcinu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala