Moskva: Rezolucija UN o Krimu ─ kontraproduktivna i politizovana

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rezoluciju koju je usvojila Generalna skupština UN o „militarizaciji“ Krima podržala je samo trećina država-članica, ovaj dokument je kontraproduktivan i politizovan, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu.

„Generalna skupština UN je na plenarnom zasedanju 7. decembra usvojila kontraproduktivnu i politizovanu rezoluciju koju je uvela Ukrajina o problemima militarizacije Republike Krim i grada Sevastopolja, kao i Crnog i Azovskog mora. Inicijativu je, kao i u prethodne dve godine, podržala samo trećina država-članica. Ovakva situacija jasno pokazuje da se veći deo međunarodne zajednice ne slaže sa iskrivljenom slikom sveta koju nameću kijevske vlasti“, rekla je Zaharova.

Usvojena rezolucija u potpunosti je izgrađena na iskrivljavanju činjenica, na neosnovanim optužbama protiv Rusije, naglasila je ona.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog posle državnog prevrata u Kijevu. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto glasača Sevastopolja. Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom. Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala