Lavrov: Zapad će i dalje pokušavati da uništi saradnju Rusije sa drugim zemljama

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapadne zemlje neće prestati da pokušavaju da ometu povoljnu saradnju Rusije sa drugim zemljama, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na skupštini Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku koja je održana u režimu video-konferencije.
„Sada nam je jasno da je cilj Zapada da nas spreči da stvorimo povoljne spoljne uslove za unutrašnji razvoj Rusije. U svakom slučaju, to ima za cilj obuzdavanje Rusije. Verovatno će se nastaviti pokušaji da se unište spoljne mogućnosti za unapređenje razvoja Rusije“, rekao je šef ruske diplomatije.

 

Lavrov je izjavio da većina zemalja sveta podržava pristup Moskve koji se odnosi na poštovanje kulturne i civilizacijske raznolikosti, kao i na priznavanje različitih razvojnih modela, što pokazuje da su neubedljivi pokušaji Zapada da predstavi Rusiju kao izolovanu državu.

„Smatramo da je poštovanje kulturno-civilizacijskih specifičnosti savremenog sveta, nenametanje bilo kakvog razvojnog modela ili neke skale vrednosti apsolutno neosporiv korak koji je potreban kako bi danas bar nekako smirivali situaciju. Vidimo da takav pristup danas deli velika većina učesnika u međunarodnoj komunikaciji. Ne slažemo se sa pokušajima Zapada da predstavi situaciju kao da je Rusija u nekoj vrsti izolacije, u nekakvoj geopolitičkoj usamljenosti“, istakao je ruski ministar.

Prema njegovim rečima, zapadne države smatraju usamljenim i izolovanim sve one koji se s njima ne slažu.

Moskva se zalaže za dijalog uz uzajamno poštovanje i traženje kompromisa na osnovu ravnoteže interesa, dodao je Lavrov, naglašavajući da je upravo to potrebno za osiguravanje stabilnosti i harmonije u savremenom svetu.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala