Kadirov: Američke sankcije su debilizam

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Čečenije Ramzan Kadirov je izjavio da su nove američke sankcije, koje su uvedene protiv čečenskog fudbalskog kluba „Akhmat“ i fonda „Ahmat Kadirov“, debilizam i da nikako neće uticati na zemlju.
„Nisam iznenađen tim događajem, niti sam uplašen. Te sankcije nikako ne utiču na Čečeniju i njen razvoj. Obnovili smo region od posledica akcija međunarodnih terorista (čijim porodicama u SAD nisu uvodili sankcije), igraćemo fudbal (bez obzira ko pokušava da pokvari raspoloženje igračima i navijačima), pružaćemo pomoć onima kojima je to potrebno, gradićemo, obnavljati, radovaćemo se životu“, napisao je Kadirov na Telegramu.

On je istakao da se sankcione liste koje su danas objavile SAD i Velika Britanija ne podudaraju.

„Obe zemlje se dogovaraju oko lista. Očigledno, štede papir. Ozbiljno sam razmišljao da podnesem zahtev za Ginisovu knjigu rekorda za najveći broj ljudi i organizacija jedne republike koji su se našli na sankcionom spisku“, napisao je čečenski lider.

Prema njegovim rečima, sa svakom novom uvedenom sankcijom bilo bi sve teže oboriti taj rekord. Čečenski lider je dodao da su nove sankcije sramotne.

„Ovo je zaista crna stranica u istoriji SAD“, zaključio je Kadirov.

Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija uvele su sankcije određenom broju ruskih građana, kompanija i organizacija zbog optužbi za kršenje ljudskih prava. 

Na američkoj sankcionoj listi našli su se: savetnik šefa Čečenije za bezbednost Danil Martinov, potpredsednik vlade Republike Usmaev Vahit, predstavnik čečenskog lidera Ramzana Kadirova Sabsabi Zijad, trener njegovih konja Simar Satiš, njegov predstavnik u Evropi Timur Dugazaev (državljanin Nemačke), kao i fondacija Ahmeta Kadirova, fudbalski klub „Akhmat“, prvenstvo „Ahmat“, „Ahmat MMA“, „Čečenske mineralne vode“ i kompanija „Megastrojinvest“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala