Inovativna tehnologija: Stiže još jedna ruska vakcina protiv svih vrsta kovida – „Ural“

© Sputnik / Pavel Lisicыn / Uđi u bazu fotografijaFabrika "Medsintez" u Sverdlovskoj oblasti
Fabrika Medsintez u Sverdlovskoj oblasti  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fabrika „Medsintez“ iz Sverdlovske oblasti pravi svoju vakcinu protiv virusa korona „Ural“. Vakcina će biti efikasna u borbi protiv bilo kojih vrsta kovida 19, pa čak i onih koji se mogu pojaviti u budućnosti, izjavio je predsednik upravnog odbora fabrike-proizvođača „Medsintez“ Aleksandar Petrov.
„Naša vakcina se pravi na takav način da će biti efikasna protiv svih oblika kovida, koji će se možda pojavljivati. Uzet je u obzir evolutivni proces virusa, vakcina je napravljena na poseban način. To je potpuno nova tehnologija, dakle reč je o inovativnoj vakcini“, rekao je Petrov, istakavši da bi vakcina trebalo da bude hipoalergena.

Prema njegovim rečima, vakcina je dobijena metodom genetičkog inženjeringa i za njenu proizvodnju nije potreban virusni patogen i druge komponente i elementi, povezani sa infektivnim patogenom.

Petrov dodaje da su u toku pretklinička ispitivanja vakcine „Ural“ na miševima, nakon čega će „Medsintez“ započeti klinička ispitivanja.

Vakcina će se moći transportovati i čuvati na temperaturama od +2 do +8 stepeni u tečnom obliku, što pojednostavljuje proces transporta.

Prema mišljenju Petrova, „Medsintez“ će moći da isporučuje vakcinu u zemlje Bliskog Istoka i Južne Amerike, odakle su već stigli odgovarajući zahtevi.

U avgustu je Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar „Gamaleja“. Vakcina je nazvana „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Vakcina se zasniva na proučenoj i provernoj platformi humanih adenovirusnih vektora, čije su važne prednosti bezbednost, efikasnost i nepostojanje dugoročnih neželjenih efekata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala