Fondacija „Braća Karić“ uputila novčanu donaciju i kupila aparat KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje“

© Foto : Sputnjiku ustupila Fondacija „Braća Karić“Dragomir Karić uručio je aparat rukovodiocu Bolnice dr Oliveri Ostojić
Dragomir Karić uručio je aparat rukovodiocu Bolnice dr Oliveri Ostojić - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Fondacija ’Braća Karić‘ uručila je novčanu donaciju i  aparat koji predstavlja osnovno sredstvo za rad u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima koje su praćene otežanim disanjem, potrebom za kiseoničkom terapijom“, stoji u saopštenju Fondacije.

 

Iz Fondacije ističu da je neophodno da svako od nas pomogne koliko je u mogućnosti i zato je „Fondacija ovom donacijom pokušala da bar malo olakša rad i omogući bolje uslove lekarima i medicinskom osoblju“.

„Ovo je svakako najteži period u novijoj istoriji za čitav zdravstveni sistem u Srbiji, u kojem je slobodno možemo reći KBC ’Dr Dragiša Mišović Dedinje‘ podneo veći teret u pomoći i lečenju pacijenata obolelih od kovida“, navode oni.

© Foto : Sputnjiku ustupila Fondacija „Braća Karić“Fondacija „Braća Karić“ je donirala aparat, koji je neophodan u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima, kao i iznos od 50.000 evra.
Fondacija „Braća Karić“ uputila novčanu donaciju i kupila aparat KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje“ - Sputnik Srbija
Fondacija „Braća Karić“ je donirala aparat, koji je neophodan u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima, kao i iznos od 50.000 evra.
Fondacija „Braća Karić“ donirala je aparat „Optiflow“ za nazalnu terapiju visokog protoka, Bolnici za dečije plućne bolesti i TBC KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje“. Ovaj aparat se koristi kod dece sa respiratornim bolestima, koje su praćene otežanim disanjem i potrebom za kiseoničkom terapijom. 

Dragomir Karić je u ime Fondacije svečano uručio aparat rukovodiocu Bolnice i načelniku Odeljenja za intenzivno lečenje i negu, dr Oliveri Ostojić, koja je tom prilikom izjavila:

„Danas je jedan divan dan u našoj bolnici, dečjoj bolnici KBC ’Dr Dragiša Mišović Dedinje‘ i veoma smo zahvalni Fondaciji ’Braća Karić‘ da je donirala aparat koji je neophodan u lečenju najmlađih pacijenata sa respiratornim bolestima. To je ’high flow oxygen‘ aparat koji omogućava deci koja imaju otežano disanje, nisku saturaciju, bronhooprstrukciju, znači karakteristike respiratorne bolesti, da dobiju veću količinu kiseonika, da on prodre dublje u disajne puteve i da omogući brži oporavak dece.“

© Foto : Sputnjiku ustupila Fondacija „Braća Karić“Donacija Fondacije „Braća Karić“ KBC „Dragiša Mišović“
Fondacija „Braća Karić“ uputila novčanu donaciju i kupila aparat KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje“ - Sputnik Srbija
Donacija Fondacije „Braća Karić“ KBC „Dragiša Mišović“
Uručena je i novčana donacija KBC „Dr Dragiša Mišović Dedinje“ u iznosu od 50.000 evra „kako bi se bar delimično olakšao rad naših lekara i nabavila neophodna sredstva i lekovi za lečenje u borbi protiv kovida“, piše u saopštenju.

 

        

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala