Erdogan: Ruski predsednik odigrao važnu ulogu u rešavanju situacije u Karabahu

© © Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERSPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Bakuu
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Bakuu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je izjavio da je ruski predsednik  Vladimir Putin odigrao važnu ulogu u pitanju rešavanja sukoba u Nagorno-Karabahu.
„Ne mogu a da ne istaknem ulogu poštovanog Putina. Njegov stav je u velikoj meri pomogao da se taj proces odvija u pozitivnom smeru“, rekao je Erdogan na pres-konferenciji u Bakuu.

On je dodao da bi Turska mogla da otvori granicu sa Jermenijom, ukoliko jermensko rukovodstvo napravi pozitivne korake.

„Mi smo pristalice mira u regionu, spremni smo da otvorimo vrata za Jermeniju. Nemamo problema sa jermenskim narodom“, rekao je Erdogan.

Erdogan je takođe rekao da postoji mogućnost da se u regionu Južnog Kavkaza formira „platforma šestorke“ za razvoj saradnje. Kako kaže, platformu će činiti Azerbejdžan, Turska, Rusija, Iran, Gruzija i Jermenija, ukoliko bude želela.

„To bi bila dobra saradnja za razvoj regiona“, poručio je turski lider.

Danas je u Bakuu održana vojna parada posvećena pobedi u drugom karabaškom ratu. Paradi su prisustvovali lideri Azerbejdžana i Turske, Ilham Alijev i Redžep Tajip Erdogan.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala