Sporan intervju: Ruski ambasador pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Izraela

© Sputnik / Igor Mikhalev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Jerusalim
Pogled na Jerusalim - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije Anatolij Viktorov pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Izraela nakon što je dao intervju za lokalni list „Džerusalem post“, saopštilo je izraelsko Ministarstvo.
„Šef političko-strateškog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Izraela Alon Bar pozvao je danas na sastanak ambasadora Rusije u Izraelu Anatolija Viktorova. Bar se kategorički usprotivio izjavama ambasadora Viktorova koje su objavljene u listu 'Džerusalem post' 8. decembra“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu MIP Izraela.

Ruski ambasador je u intervjuu za pomenuti list rekao da situaciju u regionu ne destabilizuje Iran, nego nerešeni izraelsko-palestinski sukob.

„Problem regiona nije u aktivnosti Irana, nego u nedostatku uzajamnog razumevanja između zemalja i nepoštovanju rezolucije UN tokom arapsko-izraelskog i palestinsko-izraelskog sukoba“, navodi se u intervjuu koji je dao Viktorov.

Predstavnik izraelskog Ministarstva spoljnih poslova je objasnio ruskom ambasadoru da takve izjave „ne odgovaraju stvarnom stanju na Bliskom istoku, o čemu je više puta razgovarano tokom političkih pregovora diplomatskim kanalima između zemalja“, saopštila je izraelska strana.

Dodaje se da je ruski ambasador izjavio da namerava da uputi pismo listu „Džerusalem post“ u kome će obrazložiti svoj stav, jer su pojedine njegove izjave netačno prenete.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala