Skandal u Crnoj Gori: Novinarka javnog servisa se obrušila na američku ambasadorku

© AP Photo / Risto BožovićAmerička ambasada u Podgorici
Američka ambasada u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Javni servis Radio televizije Crne Gore potresao je skandal kada se novinarka Tamara Nikčević, koja važi za osobu naklonjenu predsjedniku Milu Đukanoviću, u emisiji uživo obrušila na američku ambasadorku u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke.

Tim povodom reagovala je ambasada SAD ocenivši da je reč o razočaravajućem neprofesionalizmu.

Nikčević je u emisiji "Teleskopija" na RTCG iznijela niz optužbi na račun ambasadorke Rajzing Rajnke, navodeći, između ostalog, da je na jednoj privatnoj večeri projektovala da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "izvesti nekakve tenkove na ulice nakon 30. avgusta", te da DPS proganja hrišćane.

Povodom svega reagovala je američka ambasada u Podgorici iz koje su naglasili da su razočarani takvim neprofesionalizmom.

"Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke izrečene juče na javnom servisu Radio-televiziji Crne Gore (RTCG) jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost", naveli su iz Ambasade.

Podsjetimo, sinoć su reagovali i pojedini članovi Savjeta RTCG Bojana Jokić i Milan Radović, ograđujući se od napada Tamare Nikčević na ambasadorku SAD, uz najavu da će zatražiti odgovornost na idućoj sjednici Savjeta.

Jokić je objavila da će na današnjoj sjednici Savjeta RTCG raspravljati o emisiji "Teleskopija" i sinoćnjem incidentu.

Takođe, profesor na Bostonskom univerzitetu i bivši ambasador Crne Gore Vesko Garčević rekao je da je napad na ambasadorku SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke ili bilo kog ambasadora strane države na Javnom servisu neprihvatljiv.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala