Šef diplomatije Crne Gore: Cilj Vlade ozdravljenje odnosa sa Srbijom

© Sputnik / Aleksandar MilačićZastava Crne Gore
Zastava Crne Gore  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović izjavio je da će nova crnogorska vlada odnose sa Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja.

Radulović je u intervjuu za Dan rekao da je cilj nove vlade ozdravljenje sveukupnih odnosa sa Srbijom, kako je naveo, "po principu suverenosti, nezavisnosti i nemešanja u unutrašnje stvari".

Govoreći o tome ostaje li na snazi odluka o proterivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, Radulović je izjavio da je prethodna vlada, u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, uskratila gostoprimstvo ambasadoru Vladimiru Božoviću, čime je, nakon isteka roka od 72 sata, bespovratno ukinut agreman.

"Uskraćivanje gostoprimstva ambasadorima zasigurno nije mera dobrosusedskih odnosa, već ishitren čin. Nova crnogorska vlada će odnose sa Republikom Srbijom graditi na principu uzajamnog uvažavanja, kako i priliči dobrim susedima", rekao je Radulović.

Na pitanje šta resor na čijem je čelu može konkretno da uradi da pomogne da Srbija izruči Crnoj Gori bivšeg potpredsednika DPS Svetozara Marovića, Radulović je odgovorio: "Uveravam Vas da će Ministarstvo spoljnih poslova iskoristiti sve mehanizme redovne diplomatske, pre svega bilateralne komunikacije sa Republikom Srbijom, da u okviru svojih ovlašćenja doprinese rešavanju tog pitanja", prenela je RTCG.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala