U Rusiji otvoren specijalni kompleks sa veštačkom inteligencijom za obuku pilota /video/

© Sputnik / Nina Padalko / Uđi u bazu fotografijaSimulator leta lovca-bombardera Su-34
Simulator leta lovca-bombardera Su-34 - Sputnik Srbija
Pratite nas
U gradu Jejsk u Krasnodarskom kraju, u Centru za borbenu spremnost i prekvalifikaciju letačkog osoblja pomorske avijacije, otvoren je najnoviji specijalni kompleks za obuku pilota za različite tipove letelica.
U pogledu tehničkih mogućnosti, kompleks omogućava značajno poboljšanje kvaliteta stručne obuke i kvalifikacija u sistemu dodatnog stručnog obrazovanja za letačko i inženjersko osoblje.

Kompleks simulatora ima šest specijalizovanih klasa, koje uključuju simulatore za helikoptere Ka-27M, Ka-29 i Ka-52K, kao i složeni simulator za višenamenski lovac Su-30SM. Karakteristično za simulator Su-30SM je upotreba veštačke inteligencije za formiranje spoljnog vizuelnog okruženja za rešavanje zadataka povezanih sa pilotiranjem i borbenom upotrebom aviona u punom opsegu nadmorskih visina i brzina.

Visokotehnološki simulatori za avione i helikoptere omogućiće da se što realnije razradi čitav niz letačkih misija, uključujući protivpodmorničke misije, kako bi se uvežbalo korišćenje vazduhoplovnog naoružanja, simulirajući eventualne kvarove vazduhoplovne opreme, vremenske i taktičke uslove.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala