Obaveštajne službe prate svaki potez desničara, spremaju masovni skup protiv korona mera u Nemačkoj

© AR/Michael SohnProtesti u Nemačkoj
Protesti u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Obaveštajne službe u Nemačkoj nadgledaju krajnje desničarsku grupu koja poziva na skup protiv antikorona mera u novogodišnjoj noći, navode mediji. Grupa „Kjuerdenken 71“ smatra se pokretačkom snagom pokreta.

Vodeći nemački magazin Špigel izvestio je da je ogranak državne bezbednosne agencije u Štutgartu nadzire grupu i njene pristalice.

Zvaničnici su navodno alarmirani jer desničarska grupa i njene pristalice pozivaju na masovni skup protiv restriktivnih mera u Berlinu u novogodišnjoj noći.

„Kjuerdenken 711“ sa sedištem u Štutgartu navodno je mesecima podsticala proteste širom zemlje.

U novembru je policija koristila vodene topove i biber sprej kako bi rasterala hiljade demonstranata koji se protive uvedenim antikovid merama u Berlinu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Državna kancelarija za zaštitu ustava zabrinuti su zbog pokreta protiv antikorona mera pod uticajem desničara. Ministar unutrašnjih poslova Tomas Štrobl rekao je da unutar pokreta postoji „dovoljno indikacija o ekstremističkim težnjama“.

Nemačka kancelarka Angela Merkel u međuvremenu je podržala zaključavanje tokom prazničnog perioda, koje su predložili članovi Nacionalne akademije nauka, navodi RT.

Ona je u Bundestagu rekla da je zemlja morala da učini sve da izbegne eksponencijalni rast infekcije. Među predloženim merama je zatvaranje prodavnica posle katoličkog Božića koje će trajati do 10. januara

Broj smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom dostigao je u sredu novi maksimum u Nemačkoj, zabeleženo je 590 smrtnih slučajeva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala