Moskva: Ne sumnjamo u završetak „Severnog toka 2“

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaRusko ministarstvo spoljnih poslova
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva ne sumnja u završetak izgradnje gasovoda „Severno tok 2“, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov, komentarišući vojni budžet Amerike koji previđa proširivanje sankcija na ruske gasovode i druge antiruske mere.
„U svakom slučaju, ne sumnjam da će gasovod biti dovršen i da će to biti značajan doprinos obnovi konstruktivne agende u odnosima između Rusije i EU. Takva agenda danas ne postoji“, rekao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, sama činjenica da se nastoji da se sankcije unesu u nacrt američkog vojnog budžeta koji nema ni najmanje veze sa suštinom pitanja odraz je potpune promene predstave o normalnosti u SAD bar u krugovima koji oblikuju politiku u toj državi.

Predstavnički dom američkog Kongresa je odobrio vojni budžet za 2021. godinu, koji predviđa i sankcije protiv ruskih gasovoda.

Prema nacrtu budžeta, koji podrazumeva izdvajanje od 740 milijardi dolara, planirano je proširivanje sankcija protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turski tok“, ali i nastavak isporuka oružja Ukrajini, nastavak zabrane saradnje američkih i ruskih vojnika, sankcija protiv Turske zbog nabavke ruskog raketnog sistema S-400 i druge mere koje su usmerene protiv Moskve.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala