Krivokapić: Javni servis Crne Gore što pre vratiti građanima

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrani crnogorski premijer Zdravko Krivokapić pozvao je Javni servis RTCG da se, kako je naveo, što pre vrati građanima, koji ga i plaćaju.

Krivokapić je na svom Tviter nalogu napisao da RTCG tri decenije progoni neistomišljenike Demokratske partije socijalista, a da je sada „po nalogu te opozicione stranke javni servis krenuo u progon diplomata“.

​Crnogorski premijer se oglasio nakon što je novinarka RTCG Tamara Nikčević na toj televiziji objavila da je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke „na privatnoj večeri projektovala da će predsednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta“.

Tim povodom reagovala je i američka ambasada u Podgorici iz koje su naglasili da su razočarani takvim neprofesionalizmom.

​„Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Rajnke izrečene juče na javnom servisu Radio-televiziji Crne Gore jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori. Razočaravajuće je videti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše a ne da obmanjuje javnost“, naveli su iz Ambasade.

Podsetimo, sinoć su reagovali i pojedini članovi Saveta RTCG Bojana Jokić i Milan Radović, ograđujući se od napada Tamare Nikčević na ambasadorku SAD, uz najavu da će zatražiti odgovornost na idućoj sednici Saveta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala