Kako izgleda pobediti Real i Barsu? Zna Filip Malbašić i o tome je govorio za Sputnjik

© AFP 2023 / PIERRE-PHILIPPE MARCOUFilip Malbašić
Filip Malbašić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Filip Malbašić, srpski fudbaler, jedan je od retkih domaćih igrača koji može da se pohvali da je u istoj sezoni upisao pobede i protiv Real Madrida i protiv Barselone.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije je član ekipe Kadis koji je tek ove sezone ušao u elitni rang španskog fudbala, a posle 12 kola takmičenja nalazi se na petom mestu na tabeli, između velikana poput Reala i Sevilje.

„Pa dobro, mislim da je tek početak prvenstva i ima još ekipa koje imaju utakmicu ili dve manje, ali sigurno je da smo svi zadovoljni trenutno. Jeste neočekivano malo, ali mi smo verovali u dobar početak“, naveo je Malbašić za Sputnjik.

Kadis je prošle sezone uspeo da izbori plasman u Primeru, posle 15 godina, a bivši igrač Rada, Partizana, Vojvodine, Hofenhajma, Gdanjska i Tenerifa imao je zapaženu ulogu u tom poduhvatu.

​„Euforije nema, nama je cilj opstanak i svesni smo da ne sme da je bude. Što pre budemo obezbedili opstanak moći ćemo da razmislimo o nečemo drugom“, dodao je Malbašić.

Od druge lige do pobeda nad Realom i Barselonom – za svega nekoliko meseci.

Madriđani su pobeđeni minimalnim rezultatom u devetom kolu takmičenja, dok je trijumf nad katalonskim gigantom zabeležen u 12. kolu, rezultatom 2:1. 

​„Pa nema šta, dve velike ekipe među najvećim na svetu... Protiv takvih ekipa mora dosta toga da se poklopi da bi se izborio i bod, a ne pobeda. Mi imamo kvalitetnu ekipu, igramo čvrsto u odbrani, pokušavamo da iskoristimo kontranapade. Protiv takvih ekipa ima dosta prostora i eto imali smo sreće da se sve namesti i da zabeležimo dve velike pobede“, istakao je Malbašić.

​Kadis igra borbeno, reprezent je pravog ratničkog fudbala, što u dosadašnjem toku sezone daje rezultat.

„Sigurno je da je u fudbalu sve moguće, oni su kvalitetnije ekipe od nas i niko ne očekuje da ćeš pobediti Real i Barselonu, ali smo u obe utakmice ušli sa idejom da ako radimo stvari kako treba i da kao ekipa svi zajedno možemo da ostvarimo pozitivan rezultat. I uz malo sreće smo uspeli“, dodao je Malbašić.

Momak iz beogradskog naselja Bežanijska kosa u 29. godini doživljava vrhunac karijere, deo je rotacije u sistemu trenera Alvara Servere i dosad je propustio samo dve utakmice u sezoni.

„Protiv Real Madrida sam igrao celo drugo poluvreme, protiv Barselone nisam, ali sve u svemu utisci su veoma pozitivni. Igrati protiv tih ekipa je nešto za šta se trenira ceo život tako da sigurno da su utisci sjajni. Iskreno, zadovoljan sam minutažom koju imam, bilo je jako dobrih utakmica, ali sigurno da mogu još bolje i nadam se da će tako i biti“, zaključio je Malbašić za Sputnjik.

► Srpski timovi bi mogli u borbu sa Barselonom za mesto u „trećoj ligi“

► Ljupko za Sputnjik: Treba imati hrabrosti, Deki je zacrtao i ostvario

► Zvezdina hobotnica — Milan Borjan

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala