Gde radi Putin? Kremlj odgonetnuo „misteriju“

© Foto : Presidential Administration of RussiaFotografiя Vladimira Putina v rabočem kabinete
Fotografiя Vladimira Putina v rabočem kabinete - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov negirao je da ruski predsednik Vladimir Putin ima dve identične kancelarije u različitim rezidencijama da se ne bi znalo gde radi.

Komentarišući u izjavi za novinare saopštenja o „dva identična kabineta“, Peskov je demantovao njihovo postojanje.

„To nije istina. Ponavljam, ono što je napisano su deo informacione kampanje i napada koji, naravno, ne mogu da postignu svoje ciljeve. To je laž. Znate da predsednik svakodnevno učestvuje u javnim dešavanjima, nema nikakvih identičnih kabineta. Predsednik ima mnogo kancelarija u različitim gradovima, koristi ih i vi sve to vidite“, istakao je on.

Portparol ruskog predsednika je dodao da informacije o kretanju šefa države, kao i svake zaštićene osobe, državna tajna.

„Što se tiče kretanja aviona, avioni kompanije 'Rusija' stacionirani su u mnogim gradovima“, rekao je on.

Ranije su se u medijima pojavile informacije da su Putinovi kabineti u različitim rezidencijama potpuno isto uređeni, kako se ne bi znalo gde boravi. 

List „Projekt“ je naveo da su identične kancelarije šefa države u rezidenciji u Sočiju i Novo-Ogarjovu, a takođe su navedeni podaci servisa „Flajtrejdar 24“ da je avion specijalne letačke jedinice „Rusija“ (predsednički avion) bio u Sočiju, iako je Putinova pres služba saopštila da se on nalazi u Podmoskovlju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala