Srbija je dobila raspored – i iznenađujućeg protivnika

© Tanjug / Tanja ValičSrpski fudbaleri Aleksandar Mitrović i Aleksandar Kolarov slave nakon postignutog pogotka. Navijači Srbije uzvratili su gostoprimstvo Crnogorcima i uoči utakmice fudbalskih reprezentacija u Ligi nacija na beogradskom stadionu "Rajko Mitić" aplauzom pozdravili himnu Crne Gore.
Srpski fudbaleri Aleksandar Mitrović i Aleksandar Kolarov slave nakon postignutog pogotka. Navijači Srbije uzvratili su gostoprimstvo Crnogorcima i uoči utakmice fudbalskih reprezentacija u Ligi nacija na beogradskom stadionu Rajko Mitić aplauzom pozdravili himnu Crne Gore. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine igrati i protiv nacionalne selekcije Katra.

FIFA i UEFA su donele odluku, dan posle žreba za kvalifikacije, da u grupu A, gde se nalazi i Srbija, smesti i ekipu domaćina Mundijala.

Odluka je obrazložena namerom da se Katar na tako pripremi za takmičenje koje će biti održano u toj državi.

Napomena je da Katar, pošto se već kvalifikovao kao domaćin, neće imati takmičarske ambicije, u grupi koju pored Srbije čine Portugalija, Republika Irska, Azerbejdžan i Luksemburg.

Uz to, određeni su i datumi odigravanja mečeva za reprezentaciju Srbije.

Kvalifikacije će biti otvorene 24. marta sledeće godine utakmicom protiv Republike Irske u Srbiji, a tri dana kasnije srpski tim će biti domaćin i Portugalu.

Prvo gostovanje Srbija će imati 30. marta u Azerbejdžanu, a naredni kvalifikacioni prozor će biti održan tek u septembru.

Najpre će Srbija ugostiti Luksemburg, 4. septembra, tri dana kasnije će putovati u Republiku Irsku.

U oktobarskom roku srpski fudbaleri će polagati ispit u Luksemburgu, 9. dana tog meseca, tri dana kasnije će ugostiti Azerbejdžan, a kvalifikacije će završiti u Portugaliji, 14. novembra.

Protiv ekipe iz Katara Srbija će igrati 1. septembra u Dohi, te 11. novembra u Beogradu.

► Srbija protiv Portugalije, Republike Irske, Luksemburga i Azerbejdžana u trci za Katar!

► Kosovo* je zaista napravilo problem na žrebu za kvalifikacije za Katar

► Ronaldo izbrojao do 750 i ne želi da stane, sledeći cilj – 800 golova

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala