Ruski mirovnjaci pronašli 2,8 hiljada eksplozivnih naprava u predgrađu Stepanakerta /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaDeminer ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu
Deminer ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mirovne snage Rusije u Nagorno-Karabahu izvršile su inženjersko izviđanje i razminiranje područja na južnoj periferiji grada Stepanakerta. Za 24 časa očišćeno je više od jednog hektara teritorije, jedan kilometar puteva, otkriveno i uništeno 2.876 eksplozivnih predmeta.

Ukupno su ruske inženjerske jedinice u Nagorno-Karabahu očistile više od 62 hektara terena, više od 21 kilometra puteva, pronašle i neutralisale više od 4 hiljade eksplozivnih naprava.

Kako je navelo Ministarstvo odbrane Rusije, otkriveni eksplozivni predmeti, napuštena ili neoperativna municija odvoze se na specijalno opremljeni poligon i uništavaju. Municija koja se ne može evakuisati uništava se na licu mesta uz neophodne mere bezbednosti.

Demineri će nastaviti rad u zoni odgovornosti ruskih mirovnih snaga u Nagorno-Karabahu.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom.  

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala