Ruska lekarka: Najmanje dve nedelje pre vakcinacije ne treba konzumirati alkohol

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra daje pacijentu vakcinu protiv virusa korona Sputnjik Ve (Sputnik V)
Medicinska sestra daje pacijentu vakcinu protiv virusa korona Sputnjik Ve (Sputnik V)  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavni sanitarni lekar Rusije i direktorka Savezne službe za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) Ana Popova izjavila je da alkohol ne treba konzumirati najmanje dve nedelje pre i 42 dana nakon vakcinacije protiv virusa korona.
„Najmanje dve nedelje pre imunizacije, apsolutno je neophodno prestati sa uzimanjem (alkohola). Razvoj imuniteta je 21 dan između dve injekcije i još 21 dan nakon injekcije – 42 dana“, rekla je Popova na radiju „Komsomoljska pravda“.

Ona je istakla da je 42 dana od prve injekcije period formiranja imuniteta i da tokom tog perioda treba brinuti o sebi.

Ona je objasnila da upotreba alkohola dovodi do napetosti celokupnog sistema za detoksikaciju tela, što dovodi do smanjenja formiranja imuniteta.

„Ako želimo da budemo zdravi i dobijemo zaštitnu reakciju, moramo da pružimo organizmu mogućnost da ga formira. Prema tome, ni pre, ni posle, ni tokom. Jednostavno nikada i nikako. Ako to uzrokuje takav problem... mislim da bi trebalo da se porazgovara sa specijalistom“, dodala je Popova.

Prema njenim rečima, vakcine protiv virusa korona trebalo bi da daju imunitet na najmanje šest meseci.

Popova je podsetila i da je u Rusiji počela vakcinacija protiv virusa korona velikih razmera i da je sve spremno za njeno sprovođenje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala