Jerevan: Protesti protiv premijera sa satovima i parfemima /video/

© Sputnik / Asatur YesayantsDemonstracije u Jerevanu
Demonstracije u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna od akcija protesta na kojem su učesnici zahtevali ostavku jermenskog premijera Nikola Pašinjana održana je ispred zdrade Službe nacionalne bezbednosti Jermenije. Demonstranti su sa sobom poneli satove i parfeme, tvrdeći da je premijera više brinuo gubitak tih stvari nego „kapitulacija“ Karabaha.

Oko dvadesetak osoba je blokiralo ulicu Nalbandjana u blizini zgrade Službe nacionalne bezbednosti. Policija je učesnicima akcije dala 10 minuta da deblokiraju ulicu.

U akciji su učestvovali bivši poslanici Republikanske partije Jermenije Arman Sagateljan, Migran pogosjan, aktivisti Narek Maljan i Narek Samsonjan, advokat Ruben Melikjan i bivši savetnik lidera Karabaha Tigram Abramjan. Po isteku datog vremena učesnici su napustili kolovoz i započeli marš u drugi deo grada.

Demonstranti su trenutno okupljeni ispred zgrade Državnog tužilaštva u Jerevanu.

„U Jermeniji postoje jedan zvaničnik koji može pravnim putem da stavi tačku na izdaju – to je glavni tužilac. On može da pokrene krivični postupak prema članu o mešanju u pravosuđe, da donese odluku o hapšenju Nikola Pašinjana i sve će biti gotovo“, rekao je novinarima jedan od učesnika akcije protesta, advokat Tigran Atanesjan.

Prema njegovim rečima, u Jermeniji postoje tužioci i čitava odeljenja u tužilaštvu, koja ne ispunjavaju premijerova naređenja.

Istovremeno, Sputnjik Jermenije prenosi da je kandidat na položaj jermenskog premijera, predstavnik opozicione stranke Dašnakcutjun Gegam Manukjan priveden zbog održavanja akcije neposlušnosti.

Ranije, tokom akcije neposlušnosti, opozicioni aktivisti blokirali su kretanje vozova na metro stanici „Gorcaranajin“, parališući rad podzemnog saobraćaja. Međutim, kasnije je javljeno da je nastavljen rad jerevanskog metroa.

Podsetimo, danas se slične akcije održavaju u različitim delovima jermenske prestonice.

Demonstranti su prethodno dali ultimatum premijeru, zahtevajući da ode sa vlasti do 12 sati 8. decembra. Ukoliko to ne učini, opozicionari su obećali da će započeti akcije građanske neposlušnosti širom Jermenije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala