Predsednik Jermenije zatražio pomoć od Putina

© Sputnik / Dejan SimićArmen Sarkisijan
Armen Sarkisijan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan uputio je pismo ruskom predsedniku Vladimiru Putinu sa molbom da podrži proces demarkacije granice između Jermenije i Azerbejdžana kako bi se izbegle moguće tenzije između Bakua i Jerevana.
„Predsednik Jermenije je istakao da, nažalost, i dalje postoji potencijalna opasnost od novih sporova između strana u vezi sa pitanjem demarkacije. Uzimajući u obzir izuzetan značaj i aktuelnost pitanja, predsednik Sarkisjan se obratio predsedniku Rusije sa molbom da pomogne u okončanju procesa razgraničavanja između Jermenije i Azerbejdžana, kako bi se isključili napetost i negativan razvoj događaja u budućnosti“, navodi se u saopštenju pres-službe jermenskog predsednika.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Ruski mirovnjaci nadgledaju poštovanje primirja. Izjava predviđa potpuni prekid vojnih dejstava, razmenu zarobljenika i tela poginulih. Jermenija je vratila Azerbejdžanu Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski region.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala