Oliver Stoun snima film u Rusiji

© AP Photo / Ng Han GuanRežiser Oliver Stoun
Režiser Oliver Stoun - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki režiser, scenarista i producent, trostruki dobitnik „Oskara“ Oliver Stoun snima film u Belojarskoj nuklearnoj elektrani u Sverdlovskoj oblasti, saopštila je pres-služba elektrane.
„On će ceo dan provesti u elektrani sa filmskom ekipom. Ne znamo nikakve detalje o projektu. Oni se i dalje drže u tajnosti“, prenela je pres-služba, precizirajući da režiser snima film koji će sadržati informacije o ovoj nuklearnoj elektrani.

Prema podacima sagovornice agencije, Stoun je doleteo u ponedeljak uveče, a u utorak će snimati u elektrani, nakon čega će otići u sredu.

Poznato je da će slavni američki režiser obići četvrti energetski blok nuklearne elektrane Belojarsk, posetiti prostorije za reaktor i mašinski pogon i otići do upravljačke jedinice bloka.

„Moguće je da njegov film ima veze sa MOKS gorivom, sa zatvorenim ciklusom nuklearnog goriva. Očigledno je da ga zanima ta tema. Koliko nam je poznato, zanimaju ga i pitanja ekologije“, saopštila je pres-služba.

Vilijam Oliver Stoun je američki filmski režiser, producent i scenarista koji je osvojio brojne nagrade, uključujući tri nagrade Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Prvi „Oskar“ dodeljen mu je za najbolje prilagođeni scenario za film „Ponoćni ekspres“, zatim za najboljeg režisera za film „Vod smrti“ i „Rođen 4. jula“. Reditelj je poznat i po svojim dokumentarnim delima - 2017. godine pojavio se njegov četvorodelni dokumentarni film o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, a 2019. godine predstavio je „Neispričanu istoriju Ukrajine“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala