Novi napad na Srbe povratnike na Kosovu i Metohiji

Pratite nas
U selu Dubrava kod Istoka na Kosovu i Metohiji nepoznato lice provalilo je u kuću povratnika Radoja Pumpalovića i nožem nasrnulo na njega.

U saopštenju Ministarstva za zajednice i povratak navodi se da se napad dogodio u ponedeljak u popodnevnim satima i da je provalnik tražio novac od Pumpalovića, te da mu je, uvidevši da nema novac, posle kraće prepirke ukrao mobilni telefon i nestao u nepoznatom pravcu.

Nakon napada, Pumpalović je obavestio svoje komšije rođake i policiju, koja je od njega uzela izjavu i pokrenula istragu.

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak obišli su danas porodicu Pumpalovića, ali ih nisu zatekli kod kuće, a po rečima komšija, Radoje je napustio selo i otišao u Beograd kod dece.

Povodom novog napada na Srbe povratnike na KiM, ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić rekao je da svaki bezbednosni incident usmeren prema povratnicima i njihovoj imovini mora biti tretiran sa posebnom pažnjom i razrešen u najkraćem roku od strane nadležnih organa.

„Povratnici predstavljaju najranjiviju grupu stanovnika kojima je potrebna institucionalna zaštita zbog učestalih napada na njih“, rekao je Jevtić.

Radoje Pumpalović u selu Dubrava kod Istoka živi sa svojom suprugom Desankom, koja u momentu napada nije bila kod kuće.

Kako prenosi Tanjug, ovo nije bio prvi napad na Pumpaloviće i njihovu imovinu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala