Ispitivanja vakcine „EpiVakKorona“: Svi dobrovoljci se osećaju dobro

© Sputnik / Mihail Golenkov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom protiv kovida 19 Naučnog centra "Vektor" "EpiVakKorona"
Ampule sa vakcinom protiv kovida 19 Naučnog centra Vektor EpiVakKorona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svi dobrovoljci koji su vakcinisani u okviru postregistracionih ispitivanja vakcine „EpiVakKorona“ osećaju se dobro, nisu primećene neželjene posledice, javila je Savezna služba za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor).

„U okviru postregistracionih kliničkih placebo kontrolisanih ispitivanja vakcine ‘EpiVakKorona’ Državnog naučnog centra ‘Vektor’ Rospotrebnadzora prvom dozom vakcine su vakcinisana 672 dobrovoljca starija od 18 godina i 96 dobrovoljaca koji su učestvovali u postregistracionom kliničkom ispitivanju vakcine na ljudima starijim od 60 godina. Svi dobrovoljci se osećaju dobro, nisu utvrđene neželjene posledice“, navodi se u saopštenju.

Vakcina „EpiVakKorona“ potpuno je bezbedna za dobrovoljce i odlikuju je jednostavni uslovi skladištenja i transporta – na temperaturama od 2 do 8 stepeni Celzijusa, precizira se u saopštenju pres službe.  

Podsetimo, u oktobru je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, koju je razvio Državni Naučni centar „Vektor“, a koja je nazvana „EpiVakKorona“. Postregistraciona ispitivanja vakcine počela su 26. novembra.

Ministarstvo zdravlja Rusije izdalo je 18. novembra dozvolu centru „Vektor“ za sprovođenje postregistracionih ispitivanja vakcine protiv virusa korona „EpiVakKorona“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala