Inat, borba i karakter – srpske heroine su same protiv svih

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAURukometašice Srbije
Rukometašice Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ženska rukometna reprezentacija Srbije je na Evropskom prvenstvu u Danskoj imala velike probleme zbog loše organizacije turnira.

Srpkinje su otišle put Danske dan pred početak takmičenja, a njihov prvi meč, protiv svetskih šampionki, rukometašica Holandije je potom odložen.

Rukomet - Sputnik Srbija
Hrvatice se za duel sa Srbijom spremaju uz pesme Tompsona /video/

Razlog za to su bili pozitivni rezultati na testu za virus korona koji su utvrđeni kod srpskih rukometašica.

Umesto u petak, one su se na terenu našle u subotu i uspele su da posle velikog preokreta pobede Holandiju i stignu na korak od druge faze takmičenja.

Ipak, selektora Ljubomira Obradovića je tokom meča zadesio veliki peh, pošto se teško povredila najbolja igračica tima, Andrea Lekić.

​Ona je povredila Ahilovu tetivu u finišu prvog poluvremena, na nosilima je izneta sa terena, a dan kasnije i operisana.

Uprkos tome, njene koleginice su smogle snage da naprave preokret i da ostvare pobedu rezultatom 29:25.

Posle meča žestoko je reagovala Kristina Liščević, pošto je prethodno jedan danski novinar optužio srpski tim za prevaru sa testovima na virus korona, te zahtevao da Srbija bude izbačena sa takmičenja.

„Bila sam vrlo ljuta i razočarana. Znam da mnogi smatraju da smo mi varalice, da srpski narod radi loše stvari. To nije istina, Srbi nikada neće varati kada je u pitanju zdravlje“, navela je Liščevićeva u odgovoru Bentu Nijegardu.

​Ipak, strasti se nisu smirile, a zbog tretmana koji srpski tim ima u Danskoj reagovala je i nekadašnja reprezentativka Dragana Cvijić.

„Otišle su dan pred prvenstvo, bile su u karantinu tri dana, nisu smele da izađu iz sobe, bez treninga, taktike, terapija, izašle su na teren i pobedile svetskog prvaka. Zbog svega navedenog povredila se Andrea Lekić, a ja pitam, hoće li neko odgovarati za sve ovo što im danima radite? Zabranili ste im da žive, da dišu, da se druže, ali im niste zabranili da se bore. To im nikada niko neće oduzeti, rođene smo sa tim, to se ne uči, sa takvim inatom i karakterom se rodiš. Za mene ste zlatne, najbolje na svetu“, navela je Cvijićeva.

Srpski tim je saznao da će izaći na teren svega šest sati pre utakmice sa Holandijom, što je bio dodatni šok za sve igračice, pa je možda i puka sreća da se povredila „samo“ Lekićeva.

Reprezentacija Srbije je posle pobede nad Holandijom izgubila duel protiv Mađarske, a u utorak od 18.30 igra treći meč prve faze, protiv ekipe Hrvatske, za potvrdu plasmana u dalji tok takmičenja.

► Srpska rukometašica besna zbog izjave Danca: Srbi nisu varalice! /video/

► Srpske heroine srušile svetskog šampiona!

► Srpkinje bez energije protiv Mađarica, sve oči uprte u duel sa Hrvatskom

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala