Srpski timovi bi mogli u borbu sa Barselonom za mesto u „trećoj ligi“

CC0 / Unsplash / Barselona, stadion Kamp Nou
Barselona, stadion Kamp Nou - Sputnik Srbija
Pratite nas
Katastrofalna sezona za fudbalere Barselone je na površinu izbacila ideju koja je dosad mogla da se smatra potpunom ludošću.

Katalonski gigant, koji se nalazi u velikim finansijskim problemima, posle deset odigranih mečeva u domaćem šampionatu nalazi se tek na devetom mestu.

dvostruki standardi UEFA  - Sputnik Srbija
Loša vest iz UEFA – klubovi iz Srbije idu u „treću ligu“

Ekipa trenera Ronalda Kumana je upisala po četiri pobede i poraza, te dva remija i iz deset utakmica ima svega 14 bodova.

Iako se još nije stiglo ni do polovine sezone, u španskim medijima su se pojavile spekulacije u vezi sa mogućim ishodom takmičarske godine po Barselonu.

Naime, ako nastavi ovakvim ritmom, Barsa ne samo da neće moći da se uključi u borbu za trofej, već će u narednoj sezoni igrati u "trećoj ligi" evropskog fudbala - Ligi konferencija.

Novo takmičenje pod okriljem UEFA, pored Lige šampiona i Lige Evrope, startovaće sledeće godine, a u kvalifikacijama će učestvovati šestoplasirana ekipa iz španske Lige 1.

To znači da bi potencijalno protivnik nekome od srpskih kandidata za učešće u Ligi konferencija mogla da bude upravo Barselona, što je i dalje ravno nemogućem, ali je opcija koja ne može da se otpiše.

Podsetimo, Srbija će imati jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prvaka države, dok će ostale ekipe koje izbore mesto u Evropi pokušati da se plasiraju u "treću ligu" evropskog fudbala.

Prema aktuelnim pravilima i pozicijama na UEFA listi koeficijenata, gde se Srbija nalazi na 16. mestu, u drugu rundu kvalifikacija će osvajač Kupa Srbije i vicešampion, kao i trećeplasirana ekipa na tabeli.

► Sergej je gazda Lacija, Živković i Tadić precizni sa penala, Rajković začarao mrežu Remsa /video/

► Zvezda minimalcem do jesenje titule, kiša golova u Inđiji i Lučanima

► Loša vest iz UEFA – klubovi iz Srbije idu u „treću ligu“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala