Bajden odlučio ko će biti na čelu Pentagona

© AFP 2023 / Saul Loeb Pentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novoizabrani predsednik SAD Džo Bajden imenovaće penzionisanog generala vojske, Lojda Džej Ostina, za budućeg ministra odbrane.

Penzionisani general Ostin, koji je komandovao trupama SAD na Bliskom istoku pod predsednikom Barakom Obamom, bio bi prvi Afroamerikanac na ovoj poziciji.

Ovaj izbor je u izvesnom smislu iznenađenje, jer je do sada kao najozbiljniji kandidat za ovu poziciju važila Mišel Flernoj, veteranka Pentagona, koja bi bila prva žena na čelu Ministarstva odbrane, prenose Nezavisne.

Džo Bajden koji na dužnost stupa 20. januara izabrao je i članove svog zdravstvenog tima koji će prevoditi administraciju u borbi s korona virusom, kalifornijskog državnog tužioca Ksavijera Beseru za svog zdravstvenog sekretara i stručnjaka za zarazne bolesti dr Rošel Valenski, da predvodi Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Ranije je dr Entoni Fauči, dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, pozvan je da preuzme dužnost Bajdenovog glavnog medicinskog savetnika, navodi agencija Rojters.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala