Saga o misterioznim monolitima se nastavlja: Jedan blizu svetilišta, drugi zlatne boje /video, foto/

© Foto : james guapacho/twitterMonolit u Kolumbiji
Monolit u Kolumbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle Rumunije, SAD, Engleske i Holandije, saga o „misterioznim monolitima“ nastavlja se i ovog puta obuhvata Španiju i Kolumbiju. Dve nove konstrukcije u formi obeliska nikle su danas a još uvek nema jasnih objašnjenja visokih metalnih konstrukcija, iako neki pokušavaju da se promovišu preko njih.

Jedan obelisk primećen je u blizini drevnih ruševina crkve Santjago izvan Ajlona u Segoviji, u centralnoj Španiji.

Uglađena metalna konstrukcija visoka tri metra ima zapanjujuću sličnost sa onima koje su se neobjašnjivo pojavile i nestajale u zemljama širom sveta u poslednjih nekoliko nedelja.

Budući da se najnovije otkriće nalazi u blizini drevnih ruševina, nekoliko medija izvestilo je da je gradonačelnik Ejona uputio apel stanovnicima da se uzdrže od posete monolitu.

Međutim, Marija Hesus Sančez porekla je da je lokalno gradsko veće izdalo takvo obaveštenje, navodi list „Adelantado“.

Ona kaže da je videla monolit i opisala ga kao rudimentarnu strukturu. Tri metalna lima koja su ga formirala navodno su se nekoliko puta srušila.

Zlatni monolit otkriven u Kolumbiji

Još jedan monolit, ovog puta zlatni, pojavio se u kolumbijskom departmanu Kundinamarka, izvestio je Njuzvik pozivajući se na izveštaje lokalnih medija.

Video-snimci i fotografije pojavili su se na društvenim mrežama, prikazujući misterioznu metalnu konstrukciju koja stoji u polju blizu reke.

Autor videa pozvao je ljude da vide monolit „pre nego što bude prekriven grafitima ili počnu da ga pohode teoretičari zavere“.

Druga osoba koja je napravila nekoliko fotografija kaže da se ovaj monolit razlikuje od onih koji su se ranije pojavili u Evropi i SAD.

Monoliti dolaze

Fenomen monolita kruži po internetu od pojave prvog, i to u udaljenom delu Jute 18. novembra, koji je kasnije nestao. Očevici su tvrdili da je grupa momaka monolit razbila i odnela delove.

​Sličan objekat se kasnije pojavio u severnoj Rumuniji 27. novembra, na brdu Batka doamnej, u gradu Pjatra Njamc, i to okrenut prema Svetoj planini.

Međutim, ovaj objekat navodno nije bio tako uglačan i sofisticiran kao prvi, a takođe je nestao.

Dan kasnije, 2. decembra, na planini u Kaliforniji primećena je još jedna struktura istog tipa.

Konstrukcija se razlikovala od prethodne po tome što nije bila pričvršćena za zemlju i mogla je biti srušena. Monolit je ubrzo uklonjen i zamenjen krstom, navode mediji.

Četvrtog  decembra otkriven je monolit od oko tri metra, koji je stajao ispod nadstrešnice u jednom centru u Las Vegasu.

Nedelja je bila posebno plodonosnma u „pojavi monolita“, jer je Holandija dala svoj doprinos histeriji obeliska. Smešten u prirodnom rezervatu u blizini Odehorna, objekat za razliku od prethodno pronađenih monolita, nije bio sjajan.

Istog dana, na ostrvu Vajt na južnoj obali Engleske u Velikoj Britaniji grupa šetača pasa pronašla je još jedan monolit, visok oko tri metra i izuzetno reflektujući.

Mnoštvo teorija zavere pokrenule su spekulacije o poreklu struktura.

Neki ljudi su verovali da su prvi monoliti deo marketinške kampanje ili reklamne akcije, dok drugi imaju dalekosežnije ideje o objektima koje postavljaju vanzemaljci. Mala zajednica „kaskaderskih umetnika“ takođe je tražila slavu preko  američke skulpture.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala