Šta Tirana smera za jug Srbije? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tirana je skinula rukavice i otvoreno krenula u akciju zaštite interesa kosovskih, ali i Albanaca sa juga Srbije. Albanski parlament je, očigledno u želji da pomogne haškim optuženicima za zločine OVK, formirao je komisiju za ispitivanje navoda švajcarskog senatora Dika Martija.

Gent Cakaj, albanski ministar spoljnih poslova, inače kosovski Albanac, otkrio je da Tirana preduzima diplomatsku akciju zabrinuta za položaj Albanaca iz tvz. Preševske doline. A šta misli o Kosmetu pokazao je izjavom da je Drenica srce Albanije. Na istoj liniji su i novi sporazumi Tirane i Prištine o bilateralnoj saradnji, kao i sporazum sa predstavnicima Albanaca iz takozvane Preševske doline.

Zašto se ponovo otvara pitanje juga Srbije i šta za tu smera Tirana?  Ima li Beograd odgovor na nove albanske inicijative? Kakva je u tom svetlu sudbina dijaloga?

Na ova pitanja u emisiji "Svet sa Sputnjikom"  govore bivši vicepremijer Srbije Nebojša Čović i Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala