Ruski lekari u sastavu mirovnjaka počeli da pomažu stanovnicima Karabaha /video/

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaLekari primaju pacijente u poljskoj bolnici u Stepanakertu u Nagorno-Karabahu
Lekari primaju pacijente u poljskoj bolnici u Stepanakertu u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prve mobilne brigade ruskih mirovnih snaga započele su lečenje stanovnika Nagorno-Karabaha, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Ruski mirovnjaci iz medicinskog odreda za specijalne namene formirali su višenamenske lekarske brigade kako bi osigurali terenski rad vojnih lekara u Askeranskom rejonu Nagorno-Karabaha“, navodi se u saopštenju.

Takođe se napominje da u brigadama rade lekari različitih specijalnosti i specijalisti psihološke službe. Lokalno stanovništvo obraća se i zubarima, kao i zbog pogoršanja hroničnih bolesti, bolesti kardiovaskularnog i endokrinog sistema.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala