Poklonska pozvala Ilona Maska da se preseli na Krim

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaNatalija Poklonska
Natalija Poklonska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenica predsednika komiteta Državne dume za međunarodna pitanja Natalija Poklonska pozvala je Ilona Maska da se preseli na Krim.
„Gospodinu Masku želim da ponudim najbolju opciju- da se doseli kod nas na Krim. Imamo veliki broj svemirskih objekata, a gotovo potpuno odsustvo sveže vode podseća na Mars, gde, kako sam čula, Ilon planira da pošalje ekspediciju", napisala je Poklonska na istagramu.

Prema njenom mišljenju, to će mu dati priliku da u praksi pokaže da li je sposoban da rešava „zemaljske, a ne međugalaktičke zadatke“ sa kojima se Krim suočava zbog Ukrajine koja je stanovništvu poluostrva uskratila pristup svežoj vodi.

„Kako ti se sviđa predlog?", zaključila je Poklonska u svom obraćanju Ilonu Masku.

Milijarder je ranije izjavio da namerava da se preseli iz Kalifornije u Teksas.

Krim ima poteškoće sa snabdevanjem vodom jer je Ukrajina, nakon ponovnog ujedinjenja poluostrva sa Rusijom, jednostrano blokirala Severnokrimski kanal od Dnjepra. Ruska vlada je pripremila sveobuhvatan plan za stabilno snabdevanje poluostrva vodom, za šta će biti izdvojeno oko 50 milijardi rubalja (oko pola milijarde dolara).

Pitanje vodosnabdevanja na Krimu rešava se bušenjem novih bunara i prirodnih rezervoara, ali su oni tokom prošle godine postali znatno plići zbog suše. Lokalne vlasti bile su primorane da uvedu stroge planove vodosnabdevanja u Simferopolju, u regionima Simferopolja i Bahčisaraja, Alušte i obližnjih primorskih sela na Južnoj obali, Jalte, Belogorska i Jevpatorije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala