Peskov o ubici francuskog učitelja: Gde god da je sahranjen, sam čin terorizma je za duboku osudu

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da ne zna da li je terorista koji je odsekao glavu učitelju u Francuskoj sahranjen u Čečeniji, ali da je sam čin terorizma za osudu.

Na pitanje novinara o stavu Kremlja prema snimcima sa navodne sahrane uz počasti 18-godišnjeg Čečena koji je odsekao glavu učitelju u Francuskoj, Peskov je rekao sledeće:

„Ne raspolažem informacijama koje se tiču toga da li je održana sahrana, koliko su pouzdane informacije o tome da li se dogodila i kako je prošla. Jedino što se sa sigurnošću može reći je da je, naravno, reč o terorističkom činu, koji neće biti podvrgnut ničemu osim dubokoj osudi i neprihvatanju“, izjavio je on.

Ranije je obezglavljen francuski učitelj istorije Samuel Pati (47) u terorističkom napadu koji je šokirao zemlju i pogoršao postojeće tenzije u francuskom društvu.

Pati je obezglavljen ispred škole u kojoj je predavao na severu Pariza, a ubistvo je počinio 18-godišnji islamistički terorista zbog pokazivanja karikatura proroka Muhameda.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala