Lukašenko opisao demokratsku šemu raspodele ovlašćenja u zemlji

© Foto : POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će zemlja preraspodeliti ovlašćenja između grana vlasti, ali da će onima koji dobiju dodatna ovlašćenja biti dodata i odgovornost, a takođe je opisao i demokratsku šemu te raspodele.

„Svi insistiraju na tome da je neophodna preraspodela ovlašćenja. Uvek sam dodavao: mi ćemo preraspodeliti ovlašćenja, dodati nekom nešto, ali će na one koji dobiju ta dodatna ovlašćenja preći i odgovornost“, rekiao je Lukašenko, prenosi novinska agencija Belta.

Takođe je dao svoju viziju raspodele ovlašćenja.

„U datom slučaju evo najdemokratskije šeme, u svim demokratskim državama upravo je tako: uvela vlada, parlament se složio – ako je to zakon, šef države ga potpisuje ili odbija ako se narušavaju principi koje je ustanovila Beloruska narodna skupština. U narednih pet godina osnovni principi funkcionisanja naše države biće uspostavljeni ovim narodnim kongresom“, objasnio je Lukašenko.

On je dodao da je to „apsolutno transparentna, lepa, demokratska šema“.

Lukašenko je i ranije govorio da se radi na trećoj verziji obnovljenog Ustava i da je spreman da preda svoja ovlašćenja nakon usvajanja Ustava na referendumu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala