Može li Čubajs da popravi odnose Moskve i Vašingtona

© AFP 2023 / MLADEN ANTONOVZastave Rusije i SAD postavljene na aerodromu Vnukovo za doček američkog državnog sekretara u Moskvu
Zastave Rusije i SAD postavljene na aerodromu Vnukovo za doček američkog državnog sekretara u Moskvu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnosi Moskve i Vašingtona sada nisu u tako dobrom stanju, ali ne krivicom Rusije, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Novinari su pitali Peskova da li bi bivši direktor kompanije „Rosnano“ Anatolij Čubajs mogao da postane „pregovarač“ između Kremlja i američke predsedničke administracije i kakvi se rezultati njegovog rada generalno očekuju u Moskvi.

„Postizanje ciljeva održivog razvoja moglo bi biti jedna od komponenata bilateralnog dijaloga između Moskve i Vašingtona, ali nije, jer dijalog između Moskve i Vašingtona sada nije u baš dobrom stanju i to ne krivicom ruske strane. Ali, čak i da je to jedna od komponenata našeg dijaloga, ne bi bila jedina komponenta. Stoga će se, kao što smo već rekli, Čubajs baviti temom održivog razvoja“, odgovorio je Peskov.

„Što se tiče bilateralnih rusko-američkih odnosa, time se bavi Ministarstvo spoljnih poslova i druga odeljenja u koordinaciji sa njim i, naravno, predsednik Rusije“, dodao je portparol Kremlja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je prošlog petka Anatolija Čubajsa za svog specijalnog predstavnika za odnose sa međunarodnim organizacijama radi postizanja ciljeva održivog razvoja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala