Kremlj: Nema potrebe za zatvaranjem zbog kovida

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaPogled na Veliku kremaljsku palatu i Sabor Svetog arhangela Mihaila u Kremlju
Pogled na Veliku kremaljsku palatu i Sabor Svetog arhangela Mihaila u Kremlju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nema potrebe za uvođenjem „lokdauna“ (potpunog zatvaranja) zbog širenja epidemije virusa korona u Rusiji, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Sadašnji nivo organizacije procesa borbe (protiv kovida) i pružanja medicinskih usluga ljudima dovoljan je da se izbegne uvođenje bilo kakvih zatvaranja, bilo da je to prekid saobraćaja između regiona ili gašenje ekonomije. I dalje smatramo da to nije neophodno“, odgovorio je Peskov na pitanje da li se Kremlj slaže da žarišta širenja koronavirusa zahtevaju ograničenja kretanja između regiona o čemu je govorio ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško.

Peskov je podsetio da su šefovi regiona u pogledu suzbijanja širenja epidemije virusa korona dobili posebna ovlašćenja i mogu da ih u dogovoru sa vladinom komisijom koriste za preduzimanje hitnih i efikasnih mera u borbi protiv širenja zaraze.

Ruski ministar zdravlja ranije je izjavio da drugi talas kovida 19 pokazuje da je neophodno razmotriti pitanje određenih ograničenja kretanja građana između državnih subjekata, kao i unutar njih. Zatim je pomoćnik ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov saopštio da Ministarstvo zdravlja Rusije nije predlagalo uvođenje dodatnih ograničenja za kretanje unutar države.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala