Još jedna blistava jesen u „Ljutice Bogdana“

© AP Photo / Darko VojinovicUtakmica Crvena zvezda Gent u Beogradu
Utakmica Crvena zvezda Gent u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde peti put zaredom krunisani su kao jesenji šampioni Superlige Srbije.

Izabranici Dejana Stankovića trijumfom u Užicu protiv Zlatibora obezbedili su mirnu zimu u Ljutice Bogdana.

Utakmica Crvena zvezda Gent u Beogradu - Sputnik Srbija
Zvezda minimalcem do jesenje titule, kiša golova u Inđiji i Lučanima

U prethodna tri slučaja crveno-beli uspevali su da održe prednost stečenu u odnosu na glavnog rivala Partizan, a da li će i ovoga puta videćemo na proleće.

Jedini put da kada nisu uspeli bilo je u sezoni 2016/2017 kada je Zvezda na „Krovu“ protiv Voždovca ispustila bodove, a potom i prvo mesto „večitom“ protivniku.

Aktuelni šampion Srbije iza sebe jesen iz snova obezbedivši proleće u Evropi, a potom i prvo mesto pred zimsku pauzu.

​Oba takmičenja još nisu završena, crveno-belima ostalo je još da odigraju po meč u Evropi i dva u Srbiji, a skor pobeda, remija i poraza je izuzetan – 18/3/1.

Jedini poraz usledio je od Hofenhajma u Nemačkoj, koji je uzeo i bod na „Marakani“, a preostala dva remija ostvarena su protiv Javora i Partizana.

Upravo je meč sa crno-belima jedina mrlja izabranika Dejana Stankovića u ovom periodu.

Prethodnih sezona Zvezda je uvek u decembru osiguravala jesenju titulu, a tako je bilo i ove. Pre godinu dana slavilo se 15. decembra, 2018. 2.12, a 2017. i 2016. deseti 12. bio je rezervisan za bakljadu.

​Najupečatljivija utakmica prvog dela sezone bila je protiv Slovana iz Libereca. Ekipa iz Ljutice Bogdana meč je dočekala posle remija sa Partizanom i Javorom, kao i poraza od Hofenhajma.

Nalazili su se crveno-beli u slaboj seriji rezultata i iz ove perspektive taj 29.10. može da se smatra prekretnicom. Liberec je došao pun samopouzdanja slavivši protiv Genta u prvom kolu, međutim su se proveli kao „bosi po trnju“.

Pet golova postigla je Crvena zvezda i time je najavila znatno bolje partije u nastavku godine. Usledila je serija od sedam pobeda zaredom u svim takmičenjima koja je prekinuta utakmicom protiv Hofenhajma (0:0).

Zvezdi je do kraja prvog dela ostalo da odigra još tri meča (Liberec, Bačka, Metalac) i s obzirom u kakvoj se formi nalazi, trebalo bi da u dobrom raspoloženju okonča 2020.

► Zvezdin istorijski rezultat na UEFA listi

► „Delije“ odale počast Marku Ivkoviću protiv Hofenhajma /foto/

► Zvezda nulom u Beogradu do proleća u Evropi /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala