Burna noć za putnike „Aeroflota“: Lažna uzbuna o miniranju aviona iz Moskve u Njujork /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAvion Ejrbas A320 kompanije "Aeroflot" poleće sa aerodroma "Šeremetjevo" u Moskvi
Avion Ejrbas A320 kompanije Aeroflot poleće sa aerodroma Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Putnici leta „Aeroflota“ iz Njujorka u Moskvu poleteli su nakon približno sedam sati čekanja na aerodromu „Džon Kenedi“ pošto je obavljena temeljna provera aviona, izjavila je portparolka avio-kompanije Julija Spivakova. Let je odložen usled saopštenja o „miniranju“ aviona koji je doleteo iz glavnog grada Rusije.

Aerodromska uprava Njujorka potvrdila je da nisu pronađeni opasni predmeti tokom provere aviona ruske avio-kompanije na njujorškom aerodromu.

Kako su Sputnjiku saopštili očevici, nekoliko puta je odloženo ukrcavanje na let koje je bilo planirano za 17.40 po lokalnom vremenu (23.40 po srednjeevropskom), a poslednji put za 22.40 po lokalnom vremenu, ali do najavljenog vremena nije bio otvoren ulaz u avion.

Ogorčeni putnici zahtevali su od zaposlenih u kompanije da preduzmu neke mere kako bi avion poleteo ili da sve putnike pošalju u hotel. Na aerodromu su aktivno razgovarali o vestima iz medija, najpre uz uzbunu ─ o pretnji u avionu, a zatim sa olakšanjem kada su se pojavile informacije da u njemu nisu pronađeni strani predmeti.

​Zaposleni u „Aeroflotu“ delili su vaučere za aerodromske restorane, što je malo smirilo putnike. Prema podacima televizije „Foks njuz“, u avionu je bilo oko 250 ljudi.

Saobraćajna policija je ranije dobila saopštenje o „miniranju“ aviona koji je doleteo iz Moskve. Avion je proveren nakon iskrcavanja putnika i informacije o pretnji nisu potvrđene.

Porčitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala