Jedan od najefikasnijih sistema za elektronsko ratovanje biće instaliran na jugu Rusije

Pratite nas
Južna vojna oblast (južni deo evropskog dela Rusije) biće naoružana jednom od najefikasnijih i multifunkcionalnih stanica za elektronsko ratovanje. Najnoviji sistem „Palantin“ sposoban je da ometa ne samo mobilnu i radio komunikaciju, već i kanale za kontrolu dronova, izjavio je ruski vojni stručnjak Vladislav Šurigin.
„Nije tajna da je 'Palantin' napravljen prvenstveno kako bi se suprotstavio najnovijim sistemima vojne komunikacije NATO“, rekao je vojni stručnjak listu "Izvestija" i dodao da je kompleks univerzalan.
Helikopter Mi-8 na vojnim vežbama Slovensko bratstvo 2020 - Sputnik Srbija
Ruski „Ričag“ ─ odgovor NATO-u

Kompleks je prvi put testiran pre godinu dana, na vežbi u blizini Voronježa. Taktička grupa bataljona za elektronsko ratovanje obučena je za suzbijanje komunikacija u zoni do 1.000 kilometara i odbranu svojih položaja od upotrebe preciznog oružja neprijatelja.

Najnoviji „Palantini“ se u vojsci nalaze od 2018. godine. Mobilni kompleksi su smešteni na nekoliko četvoroosovinskih šasija „KamAZ“-a. Može se trasformisati iz transportnog u borbeno vozilo za pola sata.

Oprema i novi softver „Palantinov“ omogućava prijem i integrisanje informacija iz različitih objekata za elektronsko ratovanje i radio obaveštajne službe i njihov prenos na više lokacija.

© SputnikRuski sistem za elektronsko ometanje „Palantin“
Jedan od najefikasnijih sistema za elektronsko ratovanje biće instaliran na jugu Rusije - Sputnik Srbija
Ruski sistem za elektronsko ometanje „Palantin“

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala