Parlamentarni izbori u Venecueli - pod budnim okom ruskih posmatrača /foto/

© REUTERS / Manaure QuinteroIzbori u Venecueli
Izbori u Venecueli - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senatori su doputovali u Venecuelu, u svojstvu posmatrača na parlamentarnim izborima koji se danas održavaju u ovoj zemlji. Primio ih je lično predsednik Nikolas Maduro.

Jedan od posmatrača iz ruske delegacije je šef komiteta za međunarodna odnose Savate Federacije Konstantin Kosačov.

„Već smo imali sastanak sa predsednikom Madurom, predsednikom centralne izborne komisije, a glavno je da učesnicima (prvim licima) – provladine koalicije i pet opozicionih partija“, napisao je Kosačov na fejsbuku.

On je saopštio da, iako nema prava da komentariše tok izbora, ipak je naglasio da su njihovi organizatori obezbedili posmatračima sve neophodne uslove za rad.

„Nastavljamo, kolektiv je veoma internacionalan. Ima mnogo zapažanja i to neočekivanih“, dodao je on.

U Venecueli se danas održavaju izbori za jednodomni parlament Venecuele – Kongres. Na njima učestvuje 107 političkih partija i koalicija. Više od 20 partija, uključujući partiju opozicionara Huana Gvaida, odbilo je da učestvuje na izborima, iako je predsednik Nikolas Maduro saopštio ranije da je spreman da napusti svoju funkciju ako opozicija pobedi. Jedan broj država je već saopštio da neće priznati rezultate izbora.

„Izjave predstavnika Vlada jednog broja država da ne priznaju parlamentarne izbore u Venecueli pokazuje njihovu nesposobnost da pogledaju istini u oči. Izgleda da oni smatraju da imaju pravo da ne poštuju prava drugih“, rekao je Sputnjiku ambasador Rusije u Venecueli Sergej Melik-Bagdasarov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala