Nova Vlada Crne Gore sprema nove mere protiv korone

© Sputnik / Nebojša PopovićPusta Podgorica u vreme zabrane kretanja
Pusta Podgorica u vreme zabrane kretanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nova crnogorska Vlada već početkom sedmice doneće novi set mera protiv virusa korona, od kojeg je u subotu preminulo osam ljudi.

Kako je „Vijestima“ nezvanično saopšteno iz Vlade, biće formirana komisija u Ministarstvu zdravlja i Savet pri Vladi, koji će se ubuduće baviti strategijom borbe protiv novog virusa korona.

Novoizabrana ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović poručila je u subotu da će taj resor u najskorije vreme i formalno da definiše strategiju borbe protiv pandemije kovid-19, koja će biti zakonski utemeljena, zasnovana isključivo na stručnim, a ne političkim i selektivnim merama, uvažavajući pritom Ustavom zagarantovana prava građana.

„Zbog ozbiljnosti aktuelne epidemiološke situacije, pozivam uvažene građane Crne Gore da zajednički ispoštujemo obavezan protokol nošenja maski, držanja distance i izbegavanja bilo kakvih okupljanja, u cilju očuvanja sopstvenog, kao i zdravlja svih građana“, navela je ona.

Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti, koje je formirala bivša vlada, zvanično je u petak prestalo sa radom. Iz NKT su saopštili da je održana poslednja sednica tog tijela, koje je, kako su ocenili, u proteklih devet meseci pravovremenim epidemiološkim merama i odgovornim pristupom uspelo u najvećoj meri da sačuva živote i zdravlje građana, njihovu bezbednost i javni red i mir, održi i osnaži zdravstveni sistem.

U Crnoj Gori su do 8. decembra na snazi mere koje je donelo NKT, a koje između ostalog podrazumevaju zabranu kretanja od 19 do 5 sati, rad ugostiteljskih objekata i prodavnica do 18 časova, zabranu međugradskog saobraćaja vikendom...

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala