Gradonačelnik Moskve: Potrebno vakcinisati sedam miliona ljudi

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra na punktu za vakcinaciju protiv kovida u Moskvi
Medicinska sestra na punktu za vakcinaciju protiv kovida u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
U okviru borbe protiv širenja virusa korona u ruskoj prestonici neophodno je vakcinisati do 7 miliona ljudi, izjavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.
„Moramo u perspektivi da vakcinišemo 6-7 miliona ljudi, a to se ne može odmah pokrenuti. Treba postepeno ući u to i razraditi mehanizme digitalnog beleženja i logistiku kretanja... isporuku, skladištenje“, rekao je Sobjanin u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Gradonačelnik je podsetio da se Moskva prva uključila u veliki program vakcinacije protiv kovida 19.  

„Već smo sakupili veliko iskustvo, stvorili smo sistem za treću fazu ispitivanja vakcine – to je 45 hiljada dobrovoljaca, 25 hiljada već je vakcinisano i povećavamo ovaj broj“, rekao je Sobjanjin.

Vakcinacija u Moskvi počela je 5. decembra. U ruskoj prestonici otvoreno je 70 punktova vakcinacije, a u narednih mesec dana njihov broj će se povećati na 170. Vakcinisati se mogu građani iz glavnih rizičnih grupa koji zbog svoje profesionalne delatnosti kontaktiraju sa velikim brojem ljudi. Trenutno je vakcinacija dostupna za zaposlene u gradskim, saveznim i privatnim medicinskim organizacijama, zaposlenima u obrazovnim ustanovama i gradskim socijalnim službama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala