Tramp podneo tužbu, traži da se ponište rezultati izbora u Džordžiji

© AP Photo / John LocherMiting podrške Donaldu Trampu u Vašingtonu
Miting podrške Donaldu Trampu u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa podneo je tužbu državnom sudu Džordžije u kojoj traži poništenje rezultata predsedničkih izbora održanih 3. novembra.

U saopštenju se navodi da su uz tužbu priložene izjave stanovnika Džordžije date pod zakletvom o navodnoj prevari, javio je Rojters.

Istovremeno, guverner Džordžije Brajan Kemp zatražio je da se provere izborni rezultati u toj saveznoj državi nakon objavljivanja video-snimka na kom se navodno vidi kako je kofer pun glasačkih listića izvađen ispod stola kada su republikanski posmatrači i novinari udaljeni sa biračkog mesta.

​Ipak, ovom pozivu se usprotivio državni sekretar Džordžije Bred Rafensperger, koji je odbacio verodostojnost video-snimka, objavio je „Foks njuz“.

​Podsetimo, Tramp je ranije kritikovao državnog sekretara Džordžije zbog toga što nije dozvolio proveru koverata kojima su glasovi stigli poštom, jer jedino na njima stoje potpisi birača.

Tramp smatra da bi na taj način bilo otkriveno, kako je naveo, desetine hiljada nelegalnih glasova.

Glasovi u Džordžiji ponovo su ručno prebrojavani zbog male razlike između dva kandidata, ali Tramp tvrdi da nisu kontrolisani glasački listići poslati poštom.

​I posle prebrojavanja glasova, utvrđeno je da je Džo Bajden pobedio sa malom razlikom u toj državi, ali Tramp tvrdi kako su njegovom protivkandidatu pripisani nezakoniti glasovi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala