Srpske heroine srušile svetskog šampiona!

© AFP 2023 / LOIC VENANCEKatarina Krpež Šlezak, rukometašica Srbije
Katarina Krpež Šlezak, rukometašica Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ženska rukometna reprezentacija Srbije je briljantnom igrom savladala Holandiju rezultatom 29:25 u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Ekipa selektora Ljubomira Obradovića je na poluvremenu imala zaostatak od šest golova, ali je zatim napravila preokret i ostvarila veliku pobedu nad svetskim šampionom.

Andrea Lekić - Sputnik Srbija
Šok za Srbiju – Andrea Lekić doživela tešku povredu /foto, video/

Srpski tim je tokom meča doživeo veliki peh jer se teško povredila najbolja rukometašica Srbije Andrea Lekić, na samom kraju prvog poluvremena.

Delovalo je da je sve završeno u tom trenutku, Lekićeva je u suzama izneta sa terena, a cela situacija je bila emotivni šok za njene saigračice.

Ni u nastavku nije izgledalo da će Srbija uspeti da se vrati u meč, za Holandiju je sjajno branila Tes Vester, ali se sve promenilo njenim izlaskom.

Sedam golova razlike svetskih šampionki je počelo da se topi, a serijom 8:0 Srbija je i povela, da bi na kraju stekla četiri gola razlike i sigurnu pobedu.

​Najefikasnija u srpskom timu bila je Katarina Krpež Šlezak sa deset golova, četiri je dodala Anđela Janjušević, a po tri su upisale Sanja Radosavljević i Jovana Stoiljković.

Vredi istaći, drugo poluvreme Srbija je dobila sa nestvarnih 20:10!

Srpski tim već u nedelju očekuje duel sa ekipom Mađarske, dok će u utorak igrati protiv Hrvatske u grupi C, odakle će tri reprezentacije otići u drugu fazu.

Posle prvog kruga, Srbija je prva na tabeli, ispred Hrvatske koja je sa 24:22 pobedila ekipu Mađarske.

​► Ni Đoković, ni Federer, ni Nadal – već Medvedev

► Amerika ne razume – Nikola Jokić ne želi „tri karte za Holivud“

► Srbija iz Gruzije traži put do Evropskog prvenstva

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala