Naši inženjeri mogu da naprave bilo šta: „Roskosmos“ predstavio svoje oružje

© Sputnik / Sergeй MamontovDirektor korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin
Direktor korporacije Roskosmos Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin je saopštio da preduzeća ruske svemirske agencije ne proizvode samo raketno-kosmičku tehniku, nego i streljačko oružje.
„Proizvodimo širok spektar energetske opreme, medicinsku opremu, laki šinski transport, opremu za liftove i još mnogo toga. Oni koji umeju da naprave najkomplikovanije inženjerske strukture – kosmodrome, u stanju su da realizuju bilo koju drugu narudžbinu. Verovatno malo ko zna da 'Roskosmos' proizvodi i streljačko oružje. Ovo su neke vrste proizvoda našeg 'Zlatmaša'“, napisao je Rogozin na Tviteru.

On je objavio reklamni video i link na sajt preduzeća Zlatmaš“. U videu se govori o službenom traumatičnom pištolju „Kapral“, jedinstvenom u svojoj klasi, namenjenom za bezbednosne strukture.

Pištolj je napravljen na bazi automata PP-91 „Kedr“. U videu se navodi da kompaktnost pištolja omogućava da se neprimetno nosi u futroli ispod odeće. Pištolj  je jednostavan, maksimalno pouzdan i veoma precizan.

Na sajtu preduzeća predstavljeni su razni primerci lovačkog, borbenog, službenog i pneumatskog oružja. „Zlatmaš“ proizvodi oružje od 1939. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala